menu
Word Lid
WORDT BINNENSTAD WAREGEM 1 GROTE FIETSZONE?

Wordt binnenstad Waregem 1 grote fietzone?

Het voorstel om de binnenstad van Waregem om te vormen tot één grote fietszone is een stap waar wij als Vlaams Belang Waregem sterk tegen zijn. Dit voorstel, dat ter discussie zal worden gesteld tijdens de aankomende gemeenteraad op 3 oktober door de heer M. Laporte (ex-NVA/OVLD fractie, nu als onafhankelijk raadslid), roept ernstige twijfels op. Wanneer dergelijke voorstellen uit liberale hoek komen, zijn groene gemeenteraadsleden overbodig geworden. Terwijl de intentie om de veiligheid van fietsers, voetgangers en bewoners te verbeteren begrijpelijk is, mogen we de economische impact en praktische haalbaarheid niet uit het oog verliezen.

WOKE IDEOLOGIE VS. REALITEIT.

Uiteraard staat de veiligheid van alle weggebruikers voorop, maar het is van essentieel belang dat de voorgestelde maatregelen rekening houden met de lokale behoeften en gewoonten van onze gemeenschap. Het omvormen van de binnenstad tot één grote fietszone illustreert de drang om zo 'woke' mogelijk te zijn. Het is een overhaaste reactie op een bredere maatschappelijke trend, zonder rekening te houden met lokale omstandigheden. We moeten streven naar een balans tussen veiligheid, economisch welzijn en realistische mobiliteitsoplossingen. Onze binnenstad vormt het kloppende hart van Waregem, waar handelaars en ondernemers dagelijks hun uiterste best doen om onze lokale economie te stimuleren. Het omvormen tot een fietszone kan een negatieve invloed hebben op de bereikbaarheid. Dit kan leiden tot minder bezoekers, minder omzet voor handelaars en uiteindelijk tot economisch verlies voor de stad.

ALTERNATIEVE MAATREGELEN.

In plaats van een radicale omvorming tot een fietszone, moeten we kijken naar alternatieve maatregelen om de veiligheid van fietsers en voetgangers te waarborgen. Investeren in betere fietsinfrastructuur, het optimaliseren van verkeerslichten en het aanleggen van veilige fietspaden kunnen even effectief zijn zonder de economie te schaden. Het is cruciaal dat beleidsbeslissingen zorgvuldig worden afgewogen en dat een veilige en leefbare stad hand in hand gaat met een gezonde economie. Wij, als Vlaams Belang Waregem, zullen strijden voor een evenwichtige aanpak die de belangen van al onze burgers respecteert.

Dieter Handekyn
Ondervoorzitter Vlaams Belang Waregem

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF