menu
Word Lid
SINT HUBERTUSVIERING IN WAREGEM

Het in ere houden van waregemse traditie

De Sint-Hubertusviering in Waregem is een prachtig voorbeeld van het belang van het behouden van onze rijke tradities en erfgoed. Het is verheugend om te zien dat ondanks enkele aanpassingen, zoals het verschuiven van een jachtpartij naar wandelingen, de eeuwenoude rituelen en de zegening van dieren met het traditionele Sint-Hubertusbrood nog steeds centraal staan.

Als Vlaams Belang benadrukken we het belang van het koesteren en beschermen van onze culturele identiteit. Evenementen zoals de Sint-Hubertus Herfst Happening brengen niet alleen de gemeenschap samen, maar ze vormen ook een levendig eerbetoon aan onze tradities en patroonheiligen. Het behoud van dergelijke evenementen is essentieel om onze Vlaamse identiteit te versterken en door te geven aan toekomstige generaties.

Wij waarderen het werk van Sport Vlaanderen, Rijvereniging De Gaverbeek en Stad Waregem in het organiseren van dit evenement en het in stand houden van de Sint-Hubertustraditie. Het is een blijk van respect voor ons cultureel erfgoed en een versterking van de sociale cohesie binnen onze gemeenschap. Laten we blijven investeren in en vechten voor het behoud van onze tradities, want ze vormen het fundament van ons Vlaamse erfgoed.

Voorzitter/Lijsttrekker Vlaams Belang Waregem

Tanguy de Maertelaere

Volg mij op Facebook https://www.facebook.com/TanguydeMaertelaere5

Bron: HLN 13/11/2023 https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20231112_94739497


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF