menu
Word Lid
Ook Vlaams Belang Waregem doet een warme oproep !!!

Graag geven we u volgend bericht mee:

Voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne doet het stadsbestuur een beroep op crisiswoningen in eigen beheer, woningen aangeboden door particulieren en woningen van sociale huisvestingsmaatschappijen. Er wordt ook voor de nodige materiële en maatschappelijke begeleiding gezorgd.

De solidariteit naar aanleiding van de huidige oorlogssituatie in Oekraïne is groot in Waregem. Voor de opvang van vluchtelingen stelt het stadsbestuur in eerste instantie enkele crisiswoningen in eigen beheer ter beschikking. De capaciteit ervan wordt momenteel zelfs vergroot, zodat we nog meer mensen en gezinnen kunnen opvangen. De woningen zelf worden hier en daar ook beter uitgerust met de nodige toestellen.

Er kwam ook heel wat reactie op de oproep via www.waregem.be/plekvrij. Zo boden enkele inwoners een volledige woning aan. Wie nog vrijstaande panden ter beschikking wil stellen, kan nog altijd reageren via de website. Het stadsbestuur is ook de mensen die een kamer ter beschikking willen stellen enorm dankbaar, maar op dat aanbod wordt voorlopig nog niet ingegaan. Daarnaast zal de stad op termijn ook enkele woningen van sociale huisvestingsmaatschappijen kunnen gebruiken.

De Oekraïense vluchtelingen krijgen ook de nodige materiële en maatschappelijke begeleiding: extra lakens, onderhoudsproducten, producten voor basishygiëne... Het stadsbestuur gaat ook een samenwerking aan met de Kringloopwinkel om bijkomende huizen te bemeubelen en ook het voorzien van tweedehandskleding verloopt via de Kringloopwinkel. De vluchtelingen worden, indien nodig, doorverwezen naar voedselbedeelpunt ’t Kelderke.

Daarnaast zullen enkele scholen de kinderen verwelkomen en ook vzw Kindercentrum biedt haar samenwerking aan om de kinderen op te vangen. De maatschappelijk werkers van de stad begeleiden de vluchtelingen, maar voor de praktische ondersteuning zullen we een beroep doen op vrijwillige buddy’s, peters of meters. Zij kunnen hen wegwijs maken in onze stad, meenemen naar een ontspannende activiteit, onze gebruiken en gewoonten uitleggen, luisteren naar hun verhaal…

Het stadsbestuur wil alle organisaties en inwoners uitdrukkelijk bedanken voor de mooie samenwerking en grote solidariteit.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF